»Ta bruto, za katerega natakarji zdaj delajo, mislim, da je 890. Glede na sam obseg dela je prenizka plača.«
»Menimo, da bo najprej treba poskrbeti za izboljšanje delovnih razmer, predvsem delovni čas, in pa noveliranje zdaj nevzdržnega plačnega sistema.«
»Najprej seveda rešujemo delovna mesta, vemo pa tudi, da je vsak posameznik, ki se je odločil za gostinstvo, v to panogo moral nekaj vlagati.«
»V sindikatu Fides namreč ne vidimo pravne podlage, na kateri bi lahko vlada z odlokom določala obseg zdravniških storitev, ki sodijo v minimum delovnega procesa in s tem širila zakonsko določen obseg minimuma delovnega procesa.«
»Obstajajo dejavnosti, kjer je težko evidentirati delovni čas. Gre za ljudi, ki so na terenu, v gostinstvu, na splošno tam, kjer je delovno mesto bolj aktivno, fleksibilno.«
»Z željo, da bi, kolikor pač lahko, debirokratizirali posamične postopke, zdaj pravzaprav odstopamo od tega, da bo potrebna vsakokratna prijava delovnega časa, in uvajamo možnost fleksibilnejšega poslovanja skozi ta model.«
»December je mesec praznovanj in ob obstoječih pogojih panoga ne bo poslovala rentabilno. Nadomestila za skrajšan delovni čas delavcev so zato nujno potrebna, če želimo ohraniti podjetja v tej panogi.«
»Naš cilj je bil jasen. Z dvigom najnižje osnovne plače smo želeli vsaj deloma poseči v izrazito nizke plače v gostinski dejavnosti.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju